Sannyasi-Led One-Day Online Retreat
(Hindi and English)

Sunday, April 11, 2021

8:00 a.m.

5:00 p.m.

(IST)

About the Event

We invite you to join us for a one-day online retreat conducted by YSS sannyasis on Sunday, April 11, 8:00 am – 5:00 pm (IST). The theme of the retreat will be “Cultivating the Power of Devotion” and will include group practice of the YSS/SRF Energization Exercises, periods of silent meditation, kirtan, and an inspirational talk. This retreat will be conducted in Hindi and English.

Please review the retreat guidelines to help you prepare for this special one-day online retreat. To view the retreat schedule click here.

Play Video

Retreat Schedule

One-Day Retreat Schedule

Timing
(IST)

Schedule

Duration

8:00 a.m. to 11:25 a.m. Welcome
Energization Exercises
Introduction
Meditation, Chanting, and Healing Prayers
3 Hours and 25 Minutes
11:25 a.m. to 11:45 a.m. Break: Relax, Deep Breathing, Short Walk, Stretch 20 Minutes
11:45 a.m. to 12:45 p.m. Inspirational Talk
(English and Hindi)
1 Hour
(First 30 mins in English
Next 30 mins in Hindi)
12:45 p.m. to 2:00 p.m. Food Break & Relaxation 1 Hour 15 Minutes
2:00 p.m. to 2:45 p.m. Kirtan Session 45 Minutes
2:45 p.m. to 5:00 p.m. Energization Exercises
Meditation, Chanting, and Healing Prayers
Closing Remarks and Prayer
2 Hour 15 Minutes

New Visitor

You may explore the following links to know more about Paramahansa Yogananda and his teachings.

Share this on

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp